Kiinalainen uudenvuoden ruoka

Kiinalaisen uudenvuoden juhlassa tärkeimmällä sijalla on jiaozi, tunnettu myös nimellä myky. Näihin taikinakuorilla päällystettyihin herkkuihin kääräistään lihaa ja/tai kasviksia. Mykyt voidaan joko keittää tai höyryttää, ja niiden valmistus on monelle länsimaalaisellekin mieluinen makuelämys.

Kiinalainen uusivuosi on perheen yhdessäolon ja perinteiden vaalimisen aikaa. Perheet kokoontuvat yhteen valmistamaan jiaozeja, ja näitä mykyjä syödään usein suuria määriä juhlan aikana. Mykyjen valmistus on itsessään yhteisöllinen tapahtuma, jossa kaikki perheenjäsenet osallistuvat.

Jiaozi-mykyjen sisällön ja muodon uskotaan tuovan onnea ja vaurautta tulevalle vuodelle. Ne symboloivat myös hyvää terveyttä ja pitkää ikää, mikä tekee niistä entistäkin merkityksellisemmän osan kiinalaisen uudenvuoden perinteitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *