Turkkilaista katuruokaa Kumpir

Tarvikeet:

  • 6-8 isoa perunaa
  • 1 kulho marinoituja pikkukurkkuja (pieniksi paloiksi pilkottuna)
  • 1 kuppi maissia (säilyke)
  • 1 kuppi vihreitä mustia oliiveja (kivet poistettuna)
  • 1 kuppi raastettua cheddarjuustoa
  • 1 kuppi hienonnettua makkaraa (valinnainen)
  • 1 kulho keitettyjä herneitä
  • Ketsuppi, majoneesi
  • 150 grammaa voita
  • Suola

Valmistus

  1. Pesun ja kuivauksen jälkeen käärimme perunat yksitellen ensin leivinpaperiin, sitten alumiinifolioon ja laitamme ne uunipellille. Paistamme uunissa 220 asteessa noin 1,5 tuntia.
  2. Otetaan sitten uunista, erotetaan papereista ja kypsennetään kannen alla puoli tuntia, se voi vaihdella perunasta riippuen. Tarkistamme ja kypsennämme uudelleen, jos tarvitsee.
  3. Irrotuksen jälkeen avaa keskiosa veitsellä, laita siihen 2 tl voita ja soseuta.
  4. Lisää cheddarjuusto ja sekoita uudelleen lusikalla. Lisäämme listan ainekset, ripottelemme päälle majoneesia ja ketsuppia ja tarjoilemme kuumana, nauti ateriasi✨.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *