Olen burkinafasolainen Ibrahim. Maamme peruselintarvikkeita ovat durra, hirssi, riisi, fonio, maissi, maapähkinät, perunat, pavut, jamssi ja okra. Riisi, maissi ja hirssi ovat eniten kulutettuja viljalajeja. Grillattu liha, kuten lampaan-, vuohen-, naudanliha sekä kala, on suosittua.
Burkina Fasossa syödään monenlaisia ruokia, jotka kertovat maan rikkaasta kulttuuriperinnöstä ja maataloudesta. Yksi tavallisimmista ruoista on ’tô’, joka on paksua puuroa. Sitä tehdään yleensä hirssi-, maissi- tai sorgojauhoista. Tätä puuroa syödään usein kastikkeiden kanssa. Kastikkeissa voi olla pähkinöitä, tomaattia, sipulia, chiliä, lihaa tai kalaa.
Riisi on myös suosittua, ja sitä tarjotaan ehkä kanan, lampaan tai kalakastikkeen kanssa. Couscous on toinen yleinen ruoka, ja sitä syödään usein vihannesten tai lihan kanssa.
Hedelmät ovat tärkeitä burkinafasolaisessa ruokavaliossa. Maassa kasvaa paljon mangoja, papaijoita ja banaaneja. Pähkinät, erityisesti karitepähkinät, ovat myös suosittuja.
Mausteita käytetään paljon, ja ne tekevät burkinafasolaisesta ruoasta erityistä. Tyypillisiä mausteita ovat korianteri, inkivääri ja chili.
Juomat
Juomista Burkina Fasossa suositaan monia erilaisia. Dolo, paikallinen olut punaisesta hirssistä, on yksi suosituimmista.
Juodaan myös teetä, kahvia ja erilaisia hedelmämehuja. Lisäksi bisap, joka on tehty hibiskuksesta, on suosittu juoma.