Elämä monien kielten risteyksessä

Hei, olen Sofiia, ja haluan jakaa teille tarinani monikielistä kasvamisesta ja uusien kulttuurien kohtaamisesta. Minun matkani on ollut täynnä kieliä, maita ja ainutlaatuisia kokemuksia.

Lapsuuteni äänet: kielen alku

En puhunut yhtään kieltä syntymäni jälkeen. Kuuntelin vain muiden puhetta ja ymmärsin heitä. Viisivuotiaana, elämäni ensimmäiset sanat syntyivät englanniksi, kun opettajani alkoi opettaa minulle tätä kieltä. Vuotta myöhemmin, veljeni syntymän myötä, aloin puhua venäjää. Se oli meille luonnollinen yhteys.

Matkani Euroopassa

Asuessani Italiassa, opin italiaa, ja kulttuuri tuntui heti tutulta. Kahdeksantoistavuotiaana muutin Suomeen, missä opin suomen kielen ja ihastuin maan kauneuteen ja gluteenittomaan ruokaan. Ranskankielen taidot vahvistuivat viisitoistavuotiaana, kun keskustelin opettajani kanssa.

Vinkkejä Opiskeluun

Olen asunut useissa maissa, kuten Venäjällä, Italiassa, Saksassa, Alankomaissa, Belgiassa, Ukrainassa ja Sveitsissä, ja jokainen maa on opettanut minulle jotain uutta. Ukrainan kielen aloitin kahdeksanvuotiaana. Kielten oppiminen on ollut minulle eläväinen matka, jossa olen hyödyntänyt television katselua ja ihmisten kuuntelua. Olen myös keskustellut perheenjäsenteni kanssa useilla eri kielillä, mikä on vahvistanut kielitaitoani entisestään.

Matkani jatkuu

Vaikka olenkin matkustanut monessa maassa, en ole vielä käynyt Kiinassa, mikä on seuraava unelmani. Vapaa-ajallani kirjoitan lapsille, jaetakseni heille tämän monikielisen ja kulttuurisen rikkauden, jota olen kokenut.

Kiitos, että jaoin tarinani kanssanne. Toivon, että se inspiroi teitä omalla kielimatkallanne. Kuten sanotaan monilla kielillä – Tack, Danke, Spasiba, Gratse Milja!

– Sofiia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *